Košarkaši Bratunca srušili lidera Prve lige RS

Lider prekinuo pobjednički niz

Košarkaši Bratunca srušili lidera Prve lige RS

D. Vejo

U okviru 19. kola Prve muške lige Republike Srpske, košarkaši Studenta poraženi su na svom parketu od ekipe Bratunca rezultatom 75:81, po četvrtinama 22:20, 20:23, 19:15 i 14:23.

Izabranici Aleksandra Ćikića zaustavljeni su danas na svom parketu od Bratunca. Iako su dobro otvorili meč i prvu četvrtinu odigrali onako kako znaju, stigao je i brzi pad. Drugi period meča pripao je gostima koji na predah odlaze sa poenom razlike.

Ipak, domaćin se budi u trećoj dionici, pa u posljednji period igre ulazi sa viškom od tri poena.. Međutim, pad u igri osjetio se kod košarkaša Studenta, a to su gosti znali iskoristiti, pa su tako u posljednjem periodu slavili 23:14 i upisali su novu pobjedu.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Nikolić koji je postigao 16 poena, dok je to kod domaćina bio Kovačević sa 22 postignuta poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti