Košarkaši Čelika na pogon maestralnog Avdibegovića do pobjede nad Radničkim
Košarkaši Čelika večeras su bili neuhvatljivi za goste iz Goražda, koji u ovoj sezoni igraju veoma loše uprkos respektabilnom igračkom kadru

A1 liga, 6.kolo

Košarkaši Čelika na pogon maestralnog Avdibegovića do pobjede nad Radničkim

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 500 gledalaca upisali i treću uzastopnu pobjedu. Zeničani su veoma dobrom meču na kraju porazili tim Radničkog iz Goražda rezultatom 92:78.

Čelik je u ovaj meč ušao sa skorom od tri pobjede i dva poraza, dok su gosti iz Goražda na svome kontu imali jednu pobjedu i četiri poraza. Da su Zeničani trenutno bolja ekipa, koja ima nekoliko sjajnih igrača, prije svega kapitena Avdibegovića pokazali su već u prvoj četvrtini. Sjajnom i agresivnom odbranom već nakon nekoliko minuta napravili su solidnu razliku, koja je na kraju prvog perioda iznosila 12 poena razlika 24:12.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra gostiju, ali su domaćini čuvali prednost, te pred sami kraj drugog perioda i povećali sa nekoliko vezanih koševa Varupe i Dragolja. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 51:33 za Čelik.

Ništa se nije promijenilo ni u trećem periodu, izabranici Armela Mujakovića iskusno su čuvali visoku razliku, dok gosti nisu imali sem Amerikanca Singeltona igrača, koji će donijeti gostima nešto više u večerašnjoj utakmici. Na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 75:57 za Zeničane. U posljednjoj četvrtini domaćini su sačuvali prednost, a vrijedi istaći da je domaći trener tokom cijele utakmice rotirao sve igrače, koje je večeras imao u svome rosteru. Na kraju konačnih i zasluženih 92:78 (24:12, 27:21, 24:24, 17:21) za Čelik.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Armin Avdibegović ponovo je bio igrač odluke, iskusni Zeničanin večeras je postigao 32 poena, od toga sedam trica. Dobri su bili i Dragolj s 14, Keso sa 12, te Varupa sa 10 poena.  U redovima poražene ekipe jedini raspoložen za igru bio je La Don Singelton s 29 poena, dok je Adnan Ducić dodao 14.

Čeliku je današnja pobjeda bila četvrta u sezoni, treća uzastopna, te se trenutno nalaze na trećoj poziciji na tabeli, s druge strane Radnički je ostao na jednoj pobjedi i pet poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi