Košarkaši Čelika protiv Igmana žele pobjedu i drugo mjesto na kraju regularnog dijela
Zeničani sa pobjedom protiv Igmana skoro su sigurni za drugu poziciju na kraju regularnog dijela prvenstva u A1 ligi

Derbi 20.kola A1 lige igra se u Zenici

Košarkaši Čelika protiv Igmana žele pobjedu i drugo mjesto na kraju regularnog dijela

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon pobjede u Bugojnu protiv Iskre sutra će u zeničkoj Areni od 20 sati dočekati ekipu Igmana.

Ova utakmica je svakako derbi 20.kola A1 lige jer se trenutno sastaju drugi i treći na tabeli. Zeničani imaju manje pobjedu od ekipe s Ilidže te bi sutrašnjom pobjedom izbili na drugo mjesto i vjerovatno zadržali tu poziciju na kraju regularnog dijela prvenstva.

Toga su svjesni i u OKK Čelik, a to su na današnjoj press konferenciji istakli trener Armel Mujaković, te košarkaši Vildan Hodžić i Mirza Keso.

"Nakon pobjede u Bugojnu sutra dočekujemo tim Igmana, koja je veoma dobra i ozbiljna ekipa. S pobjedom protiv Igmana mi bi došli na drugo mjesto i pred zadnja dva kola imali bi dobru situaciju pred play-off. Ekipa je spremna, vraća nam se Mirza Keso i s najjačim sastavom nakon dugo vremena dočekujemo jednu utakmicu. Pozvao bi navijače da nas konačno podrže, jer mi kad igramo kod kuće isto da igramo na strani, nemamo nikakvog pritiska s tribina na gostujuću ekipu. Igman u drugom dijelu sezone nema još poraza, moramo zaustaviti Džafića i Tarčina, te se nadam pobjedi", istakao je Mujaković.

Jedan od najmlađih u ekipi Vildan Hodžić nada se pobjedi i borbi za prvo mjesto do kraja prvenstva

"Očekujemo pobjedu, dobro smo trenirali, mislim da Igman možemo da pobijedimo, naravno trebala bi nam i značajnija podrška navijača. Zadovoljan sam svojim napretkom u ovoj sezoni, imam i dobru minutažu, nadam se da sam opravdao povjerenje trenera. Mi smo kao ekipa ambiciozni i do kraja sezone pokušat ćemo da osvojimo prvo mjesto u ovoj ligi, te da uđemo u Premijer ligu", kazao je Hodžić.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Mirza Keso nakon duge pauze vraća se na teren, što će svakako značiti dosta za roster Zeničana

"Povreda je sanirana, lom je zarastao, ali ostao je finalni dio da se vrati pokretljivost i snaga ruke. Kada je u pitanju ekipa Igmana, dobro ih poznajemo, oni su nam direktni konkurent u borbi za to drugo mjesto. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice vjerujem da nećemo imati problema da dođemo do pobjede", kazao je Keso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi