Košarkaši Real Madrida uvjerljivi

Nova pobjeda Kraljeva

Košarkaši Real Madrida uvjerljivi

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida su savladali Fuenlabradu sa 89:79 u meču 18. kola španske ACB lige.

Real je naravno bio veliki favorit u duelu sa Fuenlabradom, no malo su se domaći košarkaši opustili u zadnjoj četvrtini, pa su se spašavali poraza.

Počelo je 5:0 serijom Reala, a onda slijedi nešto nevjerovatno - gosti kod 11:12 dolaze do velike serije, pa su vodili 27:12 na kraju prve dionice.

Real se ipak uozbiljio u drugoj dionici, pa je na poluvremenu vodio 43:40. Tokom treće dionice Madriđani su otišli na 13 razlike, no onda su se uspavali u četvrtom periodu igre.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Fuenlabrada je uspjela da se vrati, potom i da povede 72:71, no Real je na kraju vratio stvari na svoje mjesto i ostvario novu pobjedu. Kraljevi su sada na omjeru 14-4 i nalaze se na dva boda od Barcelone, dok je Fuenlabrada u donjem dijelu tabele.

Llull je sa 21 poenom vodio Real do pobjede, Caroll je ubacio 16, a Tavares 10 poena. Eyenga je kod gostiju ubacio 19, a Marko Popović 14 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi