Košarkašice Čelika deklasirale Željezničar

Sigurna pobjeda Zeničanki

Košarkašice Čelika deklasirale Željezničar

S. Mlaćo

U susretu 11. kola Premijer lige BiH za žene jučer su u maloj dvorani Skenderije snage odmjerile košarkašice Željezničara i Čelika, a gošće su slavile visoku pobjedu rezultatom 83:54 (15:18, 12:18, 14:27, 13:20).

Prvi set donio je neizvjesnot te gošće sa tri poena prednosti odlaze na pauzu (18:15). U drugoj četvrtini Zeničanke nastavljaju se dobrom igrom te dobijaju ovaj period sa 18:12, da bi odlučujuća bila treća četvrtina koja je pripala gošćama sa čak 13 poena razlike (27:14).

Do kraja košarkašice Čelika povećavaju prednost za konačnih +29 poena razlike.

U blijedoj partiji košarkašica Željezničara bolja od ostalih bila je Zerina Alispahić sa 15 poena, dok je četiri manje dodala Mirela Halilović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod Čelika briljirala je Aldijana Iriskić sa 25 poena, a Anida Čorović je postigla 19. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi