Lejla Omerbašić nastavlja karijeru u Albaniji
Foto: fiba.com

Sarajevski sastav oslabljen u nastavku sezone

Lejla Omerbašić nastavlja karijeru u Albaniji

E. Dindić

Sarajke ostale bez kapitena, te ulaze  oslabljenje u nastavak sezone.

Mlada U 20 reprezentativka Bosne i Hercegovine i kapiten košarkašica Željezničara Lejla Omerbašić nastavlja karijeru u inostranstvu.

Naime kako je saopšteno na službenoj stranici kluba Omerbašić je postigla dogovor sa ekipom Goga Basketa koja se takmiči u prvenstvu Albanije, te zauzima drugo mjesto. 

Sigurno zanimljiva stvar je da se u ovom klubu već nalaze Anela Alagić bivša košarkašica Jedinstva iz Tuzle, Lejlina sestra Samra Omerbašić, pa sa punim pravom možemo reći da u ovom klubu stvara se prava mala kolonija igračica iz Bosne i Hercegovine.

U prvenstvu Bosne i Hercegovine Lejla Omerbašić je na prosjecima od 10,9 poena i  4,8 skokova.

Osim za ekipu Željezničara gdje je i počela svoju karijeru, Omerbašić je nastupala i za gradskog rivala ekipu Play Offa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi