Košarkašice Čelika pobijedile veoma dobre Banoviće

Prijateljska utakmica u zeničkoj Areni

Košarkašice Čelika pobijedile veoma dobre Banoviće

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni dočekale ekipu Banovića u okviru priprema za završnicu prvenstva i Kup-a BiH. Nakon što su prije mjesec dana završile svoj nastup u Regionalnoj ligi, izabranicama Slobodana Kecmana ovo je bila prva utakmica nakon mjesec dana.

Zeničanke su večeras nastupile bez bolesne Tamare Kapor, ali ni to ih nije spriječilo da na kraju slave pobjedu, nad veoma dobrim gošćama iz Banovića.

Prva četvrtina protekla je u blagoj prednosti domaće ekipe, koja je na kraju imala prednost od pet poena razlike 20:15, u drugoj četvrtini, prednost je lagano rasla, tako da se na poluvrijeme otišlo s ubjedljivim vodstvom Čelika od 44:28.

U drugom poluvremenu oba trenera priliku za igru su dali skoro svim igračicama, tako da je ekipa iz Banovića u posljednjoj četvrtini smanjila veliku prednost domaći košarkašica. Na kraju je rezultat glasio 70:55 (20:15, 24:13, 16:12 i 10:15) za Čelik, koji je pokazao da je s razlogom broj jedan kandidat za odbranu dvostruke krune.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima Čelika istakle su se Aldijana Iriškić sa 17, Aida Kalušić sa 16, te Nataša Popović sa 13 poena. U redovima Banovića bolje od ostalih bile su Danira Musić sa 12, te Zdenka Kovačević sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije