Košarkašice Čelika protiv Sparsa upisale četvrtu uzastopnu pobjedu
Zeničanke će naredne sezone vjerovatno igrati u najvišem rangu takmičenja

A1 liga, 5.kolo

Košarkašice Čelika protiv Sparsa upisale četvrtu uzastopnu pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 5. kola A1 lige za košarkašice, ekipa KŽK Čelik iz Zenice je u zeničkoj Areni upisala još jednu pobjedu, ovaj put nad ekipom Sparsa rezultatom 86:49.

Zeničanke su od početka pokazale da su dominantne, te da će na kraju samo biti pitanje s kojom će razlikom pobijediti ekipu iz Brčkog. Samo u prvoj četvrtini, gošće su mogle parirati domaćinu, a nakon prvog perioda, rezultat je glasio 23:16. U drugom periodu, domaće košarkašice su odigrale još bolje u napadu, te u odbrani tako da je poluvrijeme okončano rezultatom 51:31 za KŽK Čelik.

U trećem periodu nevjerovatna serija Zeničanki, a kako su igrale gošće iz Brčkog, vrijedi istaći da su u trećem periodu ubacile samo dva poena. U posljednjih 10 minuta utakmice ušlo se pri rezultatu 74:33 za Čelik. U posljednjoj četvrtini opuštena igra domaće ekipe u kojoj su sve košarkašice dobile priliku za igru. Konačni rezultat na kraju glasio je 86:49 za ekipu Čelika.

U redovima pobjedničke ekipe raspoložene za igru bile su Naida Glotić s 18, Eni Nizamić sa 16 i Anida Ćorović s ubačenih 12 poena. Ovo je bila četvrta ubjedljiva pobjeda košarkašica Čelika u četiri odigrane utakmice A1 lige. Zeničanke se nalaze na korak od osvajanja titule prvaka A1 lige i povratka u elitu, gdje su prošle sezone zamrzle učešće radi nedostatka finansija.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Vrijedi istaći da mladu ekipu Čelika vode Aida Kalušić i Aldijana Iriškić, prva je još uvijek aktivna košarkašica, dok je druga prije godinu dana prestala s aktivnim igranjem. Sigurno je da će Zeničanke naredne sezone igrati u najvišem rangu, gdje im je i mjesto, jer su u posljednjih 10-tak godina sigurno najbolja i najtrofejnija ekipa u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi