Košarkašice Čelika prvakinje A1 lige, naredne sezone ponovo u eliti
Zeničanke su se suvereno prošetale A1 ligom sa pet pobjeda u pet odigranih utakmica

Zeničanke bez poraza do naslova prvaka

Košarkašice Čelika prvakinje A1 lige, naredne sezone ponovo u eliti

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika današnjom pobjedom nad ekipom Konjica rezultatom 64:42 , zvanično su osigurale titulu u A1 ligi za košarkašice, te povratak u elitu naše ženske košarke.


Zeničanke su danas na Ilidži igrale utakmicu petog kola protiv Konjica, te bez većih problema slavile pobjedu. Na kraju je bilo 64:42 za Zeničanke, koje su do pobjede predvodile Glotić s 15, Ćehajić s 13 i Čičak s 11 poena. Trenerice Aida Kalušić i Aldijana Iriškić u ovoj utakmici su dale šansu svim igračicama za igru.

KŽK Čelik iz Zenice u ovoj sezoni nastupio je s rosterom igračica prosjeka 17. godina, te su još jednom mlade Zeničanke pokazale da zaslužuju da igraju najjači rang košarke, zajedno sa ekipama Play-offa, Banovića, Mladog Krajišnika...

Pehar za prvo mjesto u A1 ligi kapitenu Čelika Eni Nizamić, uručio je Feđa Jovanović predsjednik RKS Zenica. U ovoj sezoni pored Čelika u A1 ligi su još nastupile ekipe, Konjica, Sparsa Brčko, Zrinjsko, Impulsa i Tešnja.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Top Komentari

stopkrkanima
Svaka cast djevojke. Jos da vam se hoce posvetiti paznje kakvu zasluzujete u Zenici...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi