Košarkašice Čelika u Areni visoko porazile ekipu Slobode
Anida Ćorović nije mnogo igrača večeras, ali to joj nije bio problem da postigne 18 poena uz čak 11 ukradenih lopti što je rijetkost na košarkaškim terenima

Prvenstvo BiH u košarci, 6.kolo

Košarkašice Čelika u Areni visoko porazile ekipu Slobode

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u okviru 6.kola bh.lige za žene dočekale ekipu Slobode iz Novog Grada, te su slavili visoki pobjedu rezultatom 96:31.

Zeničanke su u ovaj duel ušle na krilima velike pobjede protiv Play-offa prošlog vikenda u Sarajevu. Naravno izabranice Aide Kalušić večeras su bile favoritkinje protiv posljednjeplasirane Slobode, koja još nema pobjede u sezoni.

Sve je već bilo jasno nakon prve četvrtine kada je u pitanju pobjednik današnjeg meča, evidentna razlika u kvaliteti već je bila nakon 10. minuta, a rezultat na kraju prve četvrtine bio je 20:3 za ekipu Čelika. Nastavile su domaće košarkašice u istom ritmu i u drugoj četvrtini, te su još više povećali svoju prednost. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 47:9 za domaću ekipu.

U trećoj četvrtini gošće su odigrale nešto bolje, nego u prve dvije četvrtine, ali Zeničanke su imale ubjedljivo vodstvo. Nakon trećeg perioda na semaforu je bilo 72:24 za domaće košarkašice. U posljednjoj četvrtini ista slika na terenu, sve domaće košarkašice su dobile šansu, te se i upisale u listu strijelaca. Na kraju je bilo visokih 96:31 (20:3, 27:6, 25:15, 24:7) za ekipu KŽK Čelik Subor.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Amila Husejnović je postigla 19 poena uz devet skokova, Anida Ćorović dodala je 18, dok je Ajša Mulić upisala 17 poena . U ekipi Slobode nijedna igračica nije postigla više od osam poena, Ana Ovuka je postigla osam poena, dok je Iva Okuka dodala šest.

Zeničanke su nakon večerašnje pobjede treće na tabeli s omjerom od četiri pobjede i dva poraza, dok je ekipa Slobode posljednja sa svih šest poraza u šest odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi