KŽK Čelik jača iz dana u dan: Novi sponzor i novi trener za veće domete kluba
Predsjednika KŽK Čelik očekuje da se klub u narednom periodu digne na još veću razinu

Zeničanke će predvoditi dobro poznato ime

KŽK Čelik jača iz dana u dan: Novi sponzor i novi trener za veće domete kluba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika s najmlađom ekipom u historiji kluba prošle su sezone izborile opstanak u najjačem rangu takmičenja. Zeničanke su na kraju zauzele sedmu poziciji s omjerom od devet pobjeda i 11 poraza.

Da se u ovom klubu u posljednje vrijeme ozbiljno radi potvrda je i današnja press konferencija, odnosno potpisivanje ugovora s novim sponzorom kluba, kao i predstavljanje novog trenera za narednu sezonu, ali i šefa omladinskog pogona.

Danas je na press konferenciji predsjednica Upravnog odbora Senaida Tabić upoznala javnost o rezultatima i radu kluba u proteklom periodu, te ambicijama i očekivanjima u novoj sezoni.

"Imali smo najmlađu ekipu u prošloj sezoni, te skroman budžet moramo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatima. Ostali smo u ligi, a seniorsku ekipu su sačinjavale veoma mlade košarkašice, večinom juniorke, te i nekoliko kadetkinja. Dobar njihov rad i igre u našem klubu prepoznali su i u reprezentativnim selekcijama, gdje su naše četiri igračice na spisku od kadetske do seniorske selekcije. Kao što znate mi smo u januaru ove godine ostali bez trenera Almira Šišića, koji je otišao u inostranstvo, njega je na klupi nasljedio Nedžad Mulić, koji je završio sezonu uspješno i hvala mu što je u tom trenutku iskazao interes i pomogao nam da privedemo kraju sezonu i ispunimo naš cilj" ističe Tabić.

Veće ambicije i planove imaju za narednu sezonu, a u tome ide i prilog današnje potpisivanje ugovora s jednom zeničkom firmom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Samo potpisivanje današnjeg ugovora dovoljno govori o našem radu, oni su podržali našu priču i nadam se da će i ostale firme podržati naš projekat. Kada je u pitanju naredna sezona, mi smo imenovali novog trenera. Riječ je o proslavljenoj igračici ovog kluba, ali i naše reprezentacije Aidi Kalušić, koja je nedavno završila igračku karijeru. Ona će voditi seniorke, dok će dojučerašnji trener prve ekipe Nedžad Mulić naravno ostati s nama i dalje, kao šef omladinskog pogona. Upoznati ste da ovog ljeta imamo i besplatnu školu košarke, te možemo kazati da je odziv bio dobar, na što smo ponosni. Pred novim trenerima je odgovoran zadatak, te da nastavi ovu našu priču i nastavimo napredovati dalje u svakom smislu. Naš je cilj da zadržimo ekipu, te ćemo ako bude potrebno dovesti i neko pojačanje, a vjerujem da ćemo naredne sezone biti bolji, nego prethodne", kazala je Senaida Tabić, predsjednica kluba iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi