Košarkašice Čelika ubjedljivo savladale Jedinstvo iz Tuzle

Zaostala utakmica 8.kola prvenstva BiH

Košarkašice Čelika ubjedljivo savladale Jedinstvo iz Tuzle

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Jedinstva iz Tuzle večeras su u zeničkoj Areni pred 100-tinjak gledalaca odigrale zaostalu utakmicu 8. kola prvenstva BiH za žene. 

Ova utakmica se trebala odigrati još prije dvije sedmice, ali zbog problema s grijanjem u Zenici, odgađana je već u dva navrata. Ipak večeras su konačno košarkašice Čelika i Jedinstva odigrale utakmicu, koja je trebala biti derbi, ali na kraju se završilo ubjedljivom pobjedom Zeničanki.

U prvoj četvrtini gošće su igrale veoma dobro, zahvaljujući i večeras fenomenalnoj Melisi Brčaninović, nakon kraja prvog perioda bilo je 25:19 za Čelik. U drugoj četvrtini, domaće košarkašice su još povećale prednost, tako da se na odmor otišlo s rezultatom plus devet za Čelik 44:35. Nakon odmora, u trećoj četvrtini domaće košarkašice su prelomile utakmicu, te stvorile nedostižnu razliku za gošće, koje su se čitavu utakmicu oslanjale isključivo na individualnu kvalitetu Melise Brčaninović. Nakon kraja trećeg perioda rezultat na semaforu glasio je 71:49 za ekipu Čelika.

Posljednjih 10 minuta utakmice proteklo je u mirnoj igri, Zeničanke su napravile veliku razliku koju gošće nikako nisu mogle stići, tako da su treneri dali šansu i ostalim igračicama za igru. Na kraju utakmice rezultat je glasio 100:67 (25:19, 19:16, 27:14, 29:18) za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u domaćoj ekipi, vrijedi istaći da je pet košarkašica imalo sjajan učinak večeras. Iriškić je ostvarila 25 poena i osam asistencija, Kovačević je dodala 23 poena, Heljić je imala 19 poena i 14 skokova, Ćorović 17 poena i četiri asistencije, te Reljić devet poena i 12 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada je u pitanju ekipa Jedinstva pomalo je nestvaran učinak Melise Brčaninović od 48 poena, 11 skokova i dvije asistencije, jedina igračica koja je donekle pratila večeras bila je Glotić s 12 poena i osam skokova.

Nakon 10 odigranih kola ekipa Čelika ima učinak od sedam pobjeda i tri poraza, te se nalaze na trećoj poziciji, dok Jedinstvo ima učinak po pet pobjeda i poraza, te zauzimaju šestu poziciju u prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi