Katastrofa, debakl, bruka, sramota bh. košarkašica u Njemačkoj!
FOTO: FIBA

Kvalifikacije za Eurobasket

Katastrofa, debakl, bruka, sramota bh. košarkašica u Njemačkoj!

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je kvalifikacije za Eurobasket 2023. godine koji će se održati u Izraelu i Sloveniji. U trećem kolu večeras smo gostovali selekciji Njemačke, odigrali jednu od najgorih utakmica u historiji bh. sporta. Njemačka je slavila rezultatom 97:58.

Nijemice su bolje otvorile susret, služio ih je šut za tri poena, a sredinom prve četvrtine imale su i plus +10.

Naše djevojka su dosta griješile u napadu, međutim poenima Dragane Zubac i Dragane Domuzin malo smo došli do daha krajem prve četvrtine koju je Njemačka dobila rezultatom 22:16.

Bolje otvaramo drugu četvrtinu i poenima sestara Zubac stižemo do 26:26, nakon toga HUrt pogađa za naše prvo vodstvo na utakmici od 26:28.

Nijemice vrlo brzo prave novu seriju i odlaze na 34:30.

Do kraja druge četvrtine Njemačka je ponovo uhvatila ritam iz prve četvrtine i na odmor su otišle sa vodstvom rezultatom 49:39.

Oglasi

Loše otvaramo i treći period, Nijemice brlo brzo dolaze do +12, rezultat je glasio 53:41, a nakon toga na 57:41 za najvećih +16.

Do kraja treće četvrtine totalni raspada u našim redovima, tako da su košarkašice Njemačke na kraju trećeg perioda imale prednost 78:47.

U posljednjoj četvrtini lagana igra, njemačka dominacija i bilo je samo pitanje konačnog rezultata, on je glasio 97:58.

Kod Njemačke najefikasnija Maria Geulich je postigla 18 poena, Alina Hartmann 17 poena, Svenja Brunckhorst je dodala 16 poena i šest asistencija.

U našoj selekciji najefikasnija je bila Courtney Hurt sa 15 poena i sedam skokova.

Naredni duel naše djevojke igraju u nedjelju, gostujemo reprezentaciji Belgiji koja je apsolutni favorit u tom meču.

Top Komentari

Mowzilla
Dokaz da je Jones sama nosila ekipu i to na zubima...
8 0
GuiliDamou
Kakvav novinar, takav naslov! Strashno puno ulazhemo u lady kosharku bash! Ulazhemo puno i u sport yebem vas u stau klosharska! Da ye kako da sva zlata na sviyetu osvoyimo al da nam od plata ne odbiye ni feninga za sport…
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi