Košarkašice Play Off-a nakon produžetaka savladale Čelik i izborile plasman na završnicu Kupa BiH
U košarkaškoj drami večeras su više koncentracije imale košarkašice iz Sarajeva

Finale sistema "A" Kupa BiH za žene

Košarkašice Play Off-a nakon produžetaka savladale Čelik i izborile plasman na završnicu Kupa BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i sarajevskog Play Offa, inače klubovi koji su višestruki osvajači prvenstva i Kupa BiH večeras su u zeničkoj Areni odigrale finale sistema "A" Kupa BiH. Na kraju u veoma zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici pobjedu je nakon produžetaka slavila ekipa Play Off-a rezultatom 74:75. Sarajke su se večerašnjom pobjedom plasirale na završnicu Kupa BiH.

Vrijedi istaći da se ova utakmica odigrala na "C" terenu zeničke Arene što je još jedna sramota za menadžment ove dvorane, dok su se na ostala dva terena u isto vrijeme igrali termini za rekreativce.

Zeničanke su inače prošle godine igrale finale Kupa BiH, gdje su poražene od ekipe Banovića. S druge strane ekipa iz Sarajeva došla je danas u Zenicu da pokuša iznenaditi domaći tim, te izboriti odlazak na završnicu.

Prva četvrtina prošla je u vodstvu domaće ekipe, na kraju prve četvrtine na semaforu je bilo 19:16. U drugoj četvrtini domaće košarkašice su održavale vodstvo, te se na poluvremenu otišlo pri rezultatu 34:27 za Čelik. U trećem periodi bolja igra gostiju, uz mnogo grešaka posebno domaće ekipe. Na semaforu je nakon treće četvrtine rezultat glasio 45:41 za Čelik čime se nagovijestila uzbudljiva završnica. U posljednjoj četvrtini drama na terenu, kada se činilo da domaće imaju kontrolu nad utakmicom u finišu se dešava pad u igri što gošće koriste te dolaze do vodstva 66:69. Ipak Nedžla Kovačević pogađa za tri poena u posljednjem napadu i utakmica odlazi u produžetka.

U produžetku puno nervoze, košarkašice su bile vidno iscrpne, a košarkašice Čelika imale su posljednji napad na utakmici, ipak nisu uspjele poentirati i pobjedu je slavila ekipa iz Sarajeva. Konačni rezultat na kraju bio je 74:75 (19:16, 15:11, 11:14, 24:28, 5:6) za Play Off iz Sarajeva.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima ekipe iz Sarajeva, Amna Bajrović postigla je 26, dok je Zerina Alispahić dodala 22 poena. U redovima Čelika, Nedžla Kovačević postigla je 31 poen, dok je Ajla Selimović dodala 18.

Sarajke su današnjom pobjedom izborile plasman u završnicu Kupa BiH, gdje će se još naći ekipe Banovića, Orlova i Zrinjskog. Završnica će se igrati 6 i 7. marta, ali još nije poznat domaćin završnice, ta odluka će biti donesena u utorak, odnosno KSBiH će zvanično objaviti, gdje će se igrati završnica Kupa BiH za žene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi