Kalušić: Cilj nam je afirmisati mlade košarkašice i zadržati mjesto u vrhu tabele
Kalušić je nakon sjajne igračke karijere veoma dobro krenula i kada je u pitanju trenerska karijera, te sa mladim timom Čelika pravi veoma dobre stvari

Čelik dočekuje Orlove

Kalušić: Cilj nam je afirmisati mlade košarkašice i zadržati mjesto u vrhu tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaško prvenstvo BiH za žene i pored niza problema zbog epidemiološke situacije odvija se planiranom dinamikom. Sutra će u zeničkoj Areni u okviru derbija 12. kola košarkašice Čelika dočekati tim Orlova.

Ovo će biti duel ekipa iz samog vrha tabele, Orlovi su na omjer od osam pobjeda i jednim porazom, dok su Zeničanke na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza.

U sutrašnji duel, Zeničanke ulaze rasterećenije nakon poslije tri vezane pobjede. Svjesni su u taboru Čelika snage gošći što je u najavi utakmice kazala i trenerica Aida Kalušić.

"Pobjeda protiv “Play offa” nam je došla u pravom trenutku poslije one situacije u kojoj smo se našli zbog korone, a bila je jako kvalitetna utakmica. Raduje me pristup i odnos košarkašica prema treninzima i igri. Ekipa “Orlova” je teži protivnik, imaju kvalitetan tim, a što se tiče rezultatskog očekivanja, nemam velika očekivanja. Dat ću priliku mlađim igračicama, a ove iskusnije ću odmoriti za naredne susret" ističe Kalušić.

Liga je ove sezone dosta izjednačena, a Zeničanke ciljaju na poziciju među četiri najbolje ekipe

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"U ovom periodu liga je ujednačen, a u narednom periodu će se stvari iskristalizirati. Imamo protivnike s kojima smo u trci za četvrto mjesto i koji nam dolaze u goste, a nama je cilj u budućnosti razvoj mladih košarkašica. Pored Nedžle Kovačević i Sedine Halimić koje su najiskusnije i koje mi uveliko pomažu, cilj nam je da mlade igračice dođu u poziciju da budu lideri u budućnosti, a i pored svih problema ja sam generalno do sada zadovoljna s postignutim rezultatima“, optimista je trenerica Čelika. Aida Kalušić.

Utakmica 12. kola Čelik-Orlovi igra se u subotu 26. decembra od 16 sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi