Košarkašice Jedinstva u zaostaloj utakmici savladale Čelik Subor

Nova pobjeda Tuzlanki

Košarkašice Jedinstva u zaostaloj utakmici savladale Čelik Subor

E. Dindić, foto: E. Dindić

U zaostalom susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice svoj susret odigrali su Jedinstvo i Čelik. Na kraju ubjedljivu pobjedu slavile su domaće košarkašice rezultatom 84:66.

U prvom poluvremenu igrala se potpuno izjednačenja košarka, te na veliki odmor domaće košarkašice odlaze pri rezultatu 37:32.

U trećem periodu odlična igra Jedinstva posebno u odbrani, na što se ne snalaze najbolje košarkašice Čelika. Ovaj period domaće košarkašice rješavaju u svoju korist rezultatom 27:16, te nakon tri perioda imaju prednost od 64:48.

U posljednjem periodu ovog susreta gostujuće košarkašice uspjele su da se vrate na devet poena zaostatka, ali za nešto više nisu imale snage. Na kraju ubjedljiva pobjeda Jedinstva rezultatom 84:66. 

 Najefikasnija u domaćem sastavu bile su Bhrea Griffin sa 31 poenom, dok je Jamesha Mosley susret završila sa 23 poena. Bolje od ostalih u sastavu Čelika bile su Nedžla Kovačević sa 23 poena dok je Ajla Selimović susret završila sa 18 poena.

Jedinstvo-Čelik 84:66 (23:17, 14:15, 27:16, 20:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Griffin 31, Feukić 16, Dedić 2, Kamerić, Mosley 23, Jurčenko, Smajić, Dedić, Brčina, Razić 10, Bučuk 2, Salihović. Trener: Mirza Oštraković

Čelik: Kovačević 23, Selimović 18, Branzovski 3, Mulić 2, Husejnović 10, Indžić, Čaušević, Sinanović 2, Čaić 6, Pašalić, Halimić, Halimić S 2 Trener: Aida Kalušić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi