Zeničanke "pobijedile" koronavirus: U petak zaostala utakmica protiv Jedinstva
Zeničanke su bile u izolaciji, trenažni proces su prekinuli, a nakon što su uspješno prebolovale koronavirus krajem prošle sedmice vratile su se normalnim treninzima

Trenerica i sedam igračica spremne za nastavak sezone

Zeničanke "pobijedile" koronavirus: U petak zaostala utakmica protiv Jedinstva

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Ovogodišnju sezonu u prvenstvu BiH košarkašice zeničkog Čelika odlično su otvorile sa tri pobjede na domaćem parketu protiv Leotara i Jumpera i na gostovanju sa Mladim Krajišnikom.  Nakon posljednje utakmice u Banja Luci, trenerica i sedam igrača je bilo pozitivno na korona virus, te je zaustavljen trenažni proces.

Nakon što su se uspješno oporavile trenerica Aida Kalušić i ostale igračice, prošle sedmice krenule su sa trenažnim procesom. U petak će Zeničanke odigrati utakmicu protiv Jedinstva u Tuzli i ovo će svakako biti veoma zanimljiv meč.

Zeničanke će biti kompletne, ali nema sumnje da je pauza narušila proces treniranja i pripreme za premijerligaške utakmice.

"Mi smo sezonu počeli sa tri pobjede, sa gostujućom u Banja Luci i dva domaća susreta. Nakon trećeg kola 17. oktobra počeli su prvi simptomi koronavirusa, a i sedam djevojaka je bilo pozitivno, te smo uspješno to prebrodili. Počeli smo sa radom prošle sedmice i pridružila nam se i Nedžla Kovačević. Mogu reći da nam je korona narušila kontinuitet dobrog i kvalitetnog rada, te se nadam da ćemo sve ovo prevazići i nastaviti sa radom. Već u petak 13. 11. igramo u Tuzli utakmicu sa Jedinstvom, koju nadoknađujemo. Sljedeće sedmice imamo dvije utakmice protiv Konjica i Banovića i nadam se da ćemo pobjedom u Tuzli vratiti motivaciju i dobar ritam koji smo imali prije pandemije. Generalno mislim da ove sezone rezultat ne treba da bude na pravom mjestu, a bitno je zdravlje svih djevojaka i da se košarka vrati na nivo koji smo imali i prošle godine“, optimista je trenerica Čelika Aida Kalušić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Zaostalu utakmicu 4. kola protiv Jedinstva u Tuzli košarkašice Čelika igraju 13. novembra od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi