"Nurkić je donio kvalitet, ali i poremetio uloge u ekipi"

Press konferencija

"Nurkić je donio kvalitet, ali i poremetio uloge u ekipi"

E. Ganibegović

Danas je u Sarajevu održana press konferencija muške i ženske košarkaške reprezentacije povodom priprema koje obavljaju.

Muška reprezentacija vratila se s turnira iz Estonije, a selektor Adis Bećiragić podijelio je svoje viđenje:

"Kada pogledamo trenutnu situaciju iz svih uglova, zadovoljan smo onim što smo uradili. Nama kao trenerima najveći je problem, odnosno najveći zadatak to što smo dobili Jusufa Nurkića koji je svojim dolaskom donio veliki kvalitet, ali samim time i poremetio uloge u ekipi. Za trenere i igrače će biti najveći zadatak da se nove uloge što prije prihvate, da se odrade na najbolji mogući način, tako da bi taj kvalitet koji smo dobili sa Nurkićem došao do izražaja", kazao je Adis pa dodao:

"Mislim da smo na tom putu i bilo bi nam drago da imamo bar još dvije pripremne utakmice prije kvalifikacija za SP. Mislim da ćemo do utakmice protiv Crne Gori doći do zadovoljavajućeg nivoa što se tiče tog taktičkog dijela, pogotovo u podjeli uloga i odgovornosti, koja je i najvažnija za jednu ekipu."

"Svi su prihvatili svoje uloge. Kada se mijenja hemija ekipe, treba vrijeme da se stave stvari na svoje mjesto. To nam je najveći zadatak i igrači su svjesni. Njihovo zalaganje i velika želja vremenom pokriva sve nedostatke. Ako uspijemo da to posložimo bit ćemo opasna ekipa. Ako ne uspijemo možemo to pokriti dobrom odbranom", između ostalog, kazao je selektor.

"Pripreme teku odlično, momci vrijedno treniraju s obzirom na svakodnevne natpise i pitanja hoćemo li ići na Eurobasket. Htjeli ili ne to ostaje negdje u glavi. Zahvalni smo ljudima koji žele pomoći reprezentaciji", kazao je reprezentativac Miralem Halilović, između ostalog.

Podsjetimo, Zmajeve 24. augusta čeka duel protiv Crne Gore u Podgorici, a 27. dana u mjesecu u Skenderiji dočekujemo Francusku u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

Ajax11
Haha, svi su prihvatili svoje uloge….daj loptu Nurki ili Musi ( ovaj drugi je najodgovrniji što se Estonci odljepili na 20+) . Njih dvojica rade šta hoče, galami se samo na ostali 10
7 2
Salgijica
Ovaj trener je ocajan. Ekipu treba napravit da izvlaci maksimum iz drugih 10 a ne da sve lopte salju na nurkica i musu, sudeci po ovim debilnim izjavama. Nijednu akciju nije napravio za gegica, atica, sulejmanovica i zato 5 poraza je jedino sto se moze ocekivat
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi