Počelo okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Uskoro duel sa Mađarskom

Počelo okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

S. Mlaćo
Članovi muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine počeli su se jučer okupljati u Sarajevu, gdje će za pet dana igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske.

Obrad Tomić, Ajdin Penava, Haris Delalić, Rijad Avdić i Zinedin Mulić obavili su sinoć trening u Skenderiji, a tokom današnjeg dana će im se priključiti ostali Zmajevi te selektor Adis Bećiragić i njegov pomoćnik Gordan Firić.

Selektor Adis Bećiragić odredio je uži spisak igrača na koje će računati u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske i Francuske.

Na spisku nema Jusufa Nurkića što je i očekivano s obzirom na njegovo učešće u NBA ligi, baš kao i Džanana Muse koji nastupa u Euroligi sa Real Madridom.

Među pozvanim se nije našao i dugogodišnji kapiten i svakako jedan od najboljih igrača reprezentacije Miralem Halilović. Razlog njegovog izostanka je povreda.

Pozivi su upućeni sljedećim košarkašima: John Roberson (Manisa, Turska), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Edin Atić (Budućnost, Crna Gora), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Amar Gegić (Paris, Francuska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Zinedin Mulić (Spars), Obrad Tomić (Rapla, Estonija), Ajdin Penava (Slavija), Ismet Sejfić (Golden Eagle Ylli), Rijad Avdić (Spars) i Haris Delalić (Igokea).

Oglasi

Zmajevi utakmicu protiv Mađarske igraju 11. novembra u dvorani Mirza Delibašić (20 sati), a Košarkaški savez BiH objavio je da su karte već u prodaji.

Bosna i Hercegovina još uvijek ima šanse da se nađe na Mundobasketu i bit će neophodno da ostvari minimalno tri pobjede u četiri preostala meča što će svakako biti teška misija.

Vodeća u našoj grupi sa omjerom 7:1 je Litvanija, zatim slijedi Francuska(6:2), Crna Gora(5:3), Bosna i Hercegovina(4:4), Mađarska(4:4) te (Češka 3:5).

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati tri prvoplasirane selekcije i sasvim je jasno da je naš najveši konkurent Crna Gora koja u novembarskom prozoru gostuje Češkoj te dočekuje Litvaniju.

Kvalifikacije će biti okončane u februaru 2023. godine kada će reprezentacija BiH biti domaćin Crnoj Gori te gost Mađarskoj.

Promo

Top Komentari

stranputica
Slikaćemo se, nema frke i za gulaš i za paprikaš, ali prije toga svim srcem navijamo za naše momke i želimo im puno sreće!
0 1
user1604155860
Sa ovim igrackim kadrom se mozemo slikati za govedji gulas.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi