Košarkaški savez Italije odlučio da nema prvaka ni putnika u niži rang

Sezona zaključena

Košarkaški savez Italije odlučio da nema prvaka ni putnika u niži rang

Talijanski košarkaški savez odlučio je kako neće proglasiti prvaka, niti će u ovoj sezoni biti momčadi koje će ispasti u niži rang. 

Talijanska košarkaška liga (Legabasket) zaustavljena je službeno prije mjesec i pol dana, a konačna odluka je da se prvenstvo neće nastavljati niti će biti proglašavan prvak, niti će biti putnika u niže lige.

Liga će dopustiti klubovima da podnesu zahtjeve za repozicioniranje u niže lige jer je već sada očigledno da svi klubovi neće imati financijsku mogućnost izdržati troškove najelitnijeg ranga tamošnje košarke. 

Također FIP (Federazzione Italia Palacanestro), tj. Košarkaški savez Italije će troškove klubova pokušati srezati za 6,7 miliona eura u odnosu na proteklu sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije