Krajnović: Kostur smo zadržali, vjerujem u uspješnu sezonu

Novi trener bh. prvaka Širokog

Krajnović: Kostur smo zadržali, vjerujem u uspješnu sezonu

Košarkaši Širokog u narednu sezonu ulaze pod vodstvom novog trenera.

S obzirom da se bh. prvaci nisu dogovorili s Danijelom Jusupom oko nastavka saradnje, trenerska klupa povjerenja je Krunoslavu Krajnoviću koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iza Krajnovića je relativno uspješna karijera, radio je u nekoliko zemalja, a nada se kako će dobar posao napraviti i na Pecari. Prvi dojmovi su više nego pozitivni.

"Zahvaljujem se Upravi Širokog a ukazanom povjerenju da vodim ovako jedan veliki klub. Široki Brijeg je prava košarkaška sredina, klub ima svoje mjesto na košarkaškoj karti ne samo ovih prostora nego i šire. U kontaktu sam i s Danijelom Jusupom kojega iznimno cijenim, prenio mi je pozitivne dojmove o cijelom klubu. On i ja imamo sličnu filozofiju košarke, tako da možete očekivati da ćemo igrati slično kao i prošle sezone", kazao je Krajnović.

Dotakao se i pojačanja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Što se tiče pojačanja dosta toga se nudi na tržištu, moramo izabrati što bolje igrače kako bi se uklopili u naš sustav. Najvažnije je da je najveći broj igrača koji su osvojili naslov prvaka ostao na okupu. Vjerujem da ćemo uz pomoć vjernih navijača imati uspješnu sezonu".

Široki će, podsjetimo, osim u domaćem prvenstvu igrati i u Drugoj ABA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti