Warriorsi žele veterana Chicago Bullsa
Robin Lopez bi nakon Bullsa mogao da obuče dres aktuelnog NBA prvaka.

Robin Lopez bi mogao u redove aktuelnog prvaka

Warriorsi žele veterana Chicago Bullsa

Esmer Oštraković

Iako je kao veliko pojačanje stigao na početku sezone, DeMarcus Cousins je i dalje zbog povrede van parketa. 

Obzirom da se njegov povratak očekuje tek za nekoliko sedmica prošlogodišnji NBA prvaci, Golden State Warriorsi, bacili su se na potragu za još jednim centrom koji bi mogao da donese nešto novo u njihovoj igri.

Prema pisanju američkih medija, najbliži tome je veteran Chicago Bullsa, Robin Lopez, koji bi navodno igrao u rotaciji čak i kada se Cousins oporavi od povrede.

Također mediji navode da Bullsi nemaju ništa protiv razmjene, ali obzirom da Lopez ima ugovor vrijedan 14,4 miliona dolara, njegov dolazak u Warriorse neće biti nimalo jednostavan.

Steve Kerr izuzev Kevona Looneyja nema kvalitetnog centra te će morati dobro razmisliti šta da učini kako bi pojačao svoju ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi