Kristaps Porzingis "prijeti": Istina će uskoro izaći na vidjelo
Pitanje je da li je iz kluba otišao nezadovoljan, kako su prethodno objavili New York Knicksi

Latvijac ima štošta da kaže

Kristaps Porzingis "prijeti": Istina će uskoro izaći na vidjelo

Edmir Škorić

Latvijski košarkaš Kristaps Porzingis u velikom je trejdu iz New York Knicksa prešao u Dallas Maverickse.

Latvijski mladi košarkaš je zbog povrede van terena od početka sezone i očigledno je da neće zaigrati do naredne sezone.

Pored Porzingisa put Texasa će još Courtney Lee, Tim Hardaway JR i Trey Burke, dok su Knicksi dobili iskusnog centra DeAndrea Jordana, sjajnog beka Dennisa Smitha JR, beka Wesleyja Matthewsa i dva buduća pika prve runde NBA drafta.

Ovaj trejd nije naišao na odobravanje navijača Knicksa. Razočarani su odlukom rukovodstva o ovom trejdu, ali navodno su namjere da tokom ljeta u ekipu stigne neka od velikih zvijezda lige.

Nakon što je potpisao s Mavsima, stavio je na Instagram sliku kako se rukuje s Lukom Dončićem, novim saigračem, a onda su uslijedile brojne uvrede od strane navijača Knicksa.

Ipak, Latvijac nije ostao dužan, uzvratio je objavom na Instragram storyju napisavši: "Istina će izaći na vidjelo".

Naravno, to bi moglo da znači da nije istna ono što su Knicksi obajvili, a to je da je igrač nezadovoljan da i je sam želio da ode iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi