Panika u Madison Square Gardenu zbog Kristapsa Porzingisa
Latvijski košarkaš se povrijedio početkom 2018. godine i do kraja sezone neće zaigrati

Latvijac ide na ljeto?

Panika u Madison Square Gardenu zbog Kristapsa Porzingisa

Edmir Škorić

Kristaps Porzingis već neko vrijeme ne igra zbog povrede, ali pitanje je hoće li ostati u New York Knicksima.

Porzingisu su stradali ligamentiranije 2018. godine i po svemu sudeći neće biti na parketima do naredne sezone. Radi se o perspektivnom centru koji je, dok se nije povrijedio, bio glavna uzdanica Njujorčana.

Ipak, Latvijac želi što prije na parket, dok Knicksi smatraju da nema smisla da igra do kraja sezone, pa je zbog toga došlo do svađe između igrača i njegovog tima.

Time su se povećale glasine da bi Porzingis mogao da napusti Knickse i nije tajna da ga želi "pola lige". Brojni timovi znaju o kakvom igraču se radi i rado bi ga doveli na ljeto.

Na kraju sezone će Porzingis postati ograničeno slobodan agent i na kratko će biti bez ugovora, ali Knicksi imaju pravo da izjednače svako ponudu koja dođe od drugih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti