Cedevita upisala i šesti poraz u Eurokupu, Stipanović bio jedan od boljih igrača Vitamina
Stipanović odigrao dobru utakmicu

Zagrepčani bez pobjede u ovoj fazi

Cedevita upisala i šesti poraz u Eurokupu, Stipanović bio jedan od boljih igrača Vitamina

S. Pašalić

Košarkaši Cedevite su upisali i šesti poraz u Top 16 fazi Eurokupa, a bolja je bila ekipa Zenita sa 79:75.

Domaći košarkaši su dobro otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu sa 23:19. U drugoj četvrtini Cedevita je nastavila sa dobrom igrom i u par navrata imala 10 poena prednosti, ali su gosti uspjeli smanjiti na 7 razlike pa se na odmor otišlo sa rezultatom 39:32 za Cedevitu.

Nastavak je donio puno bolju igru gostiju koji su u trećoj četvrtini uspjeli stići prednost Cedevite pa se u posljednju četvrtinu otišlo sa rezultatom 55:55.

Posljednju četvrtinu su bolje otvorili košarkaši Cedevite koji su imali i 7 razlike u jednom trenutku, ali gosti ipak stižu do preokreta i pobjede 79:75.

Ekipu Zenita je predvodio Jalen Reynolds sa 17 poena, dok je kod Cedevite Toni Katić imao 15 dok su Jacob Pullen i Andrija Stipanović postigli po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi