Drama u ABA ligi: Vrabac slavi, Čampara tuguje, Sparsi saznali još jedan bitan podatak
FOTO: ABA liga

Posljednje kolo

Drama u ABA ligi: Vrabac slavi, Čampara tuguje, Sparsi saznali još jedan bitan podatak

H. Zilić

Prava drama viđena je u ABA ligi u utakmicama posljednjeg kola.


Oldlučivalo se o opstanku, a na kraju "tuguju" košarkaši Splita, koji su završili u play outu i čekaju poraženog iz finalnog duela ABA 2 lige između Sparsa i Studentskog Centra.

Split je u posljednjem kolu deklasiran od Partizana rezultatom 80:58. Naš Sani Čampara je u timu Splita meč završio sa sedam poena i četiri asistencije. Kod Splita najefikasniji je bio Babić 13 poena, koliko je i kod Partizana psotigao Jaramaz.

Krka je poražena od FMP-a sa 91:85, ali to je poraz koji neće koštati Krku. Kod gostiju sjajan je bio Adin Vrabac sa 15 poena i tri skoka. Barić sa 20 poena bio je najefikasniji kod Krke, dok su kod FMP-a Radonjić i Radovanović psotigli po 18 poena.

Dakle, u play off ABA lige će Budućnost, Crvena zvezda, Igokea i Mornar.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ligu napušta Primorska, dok će u play out ekipa Splita, koja je imala isti broj bodova kao Krka, ali slabiji međusobni omjer.

Pobjednik finala ABA 2 lige između Sparsa i Studnetskog Centra bit će novi član ABA lige, dok će poraženi igrati play out sa ekipom Splita za popunu 14. mjesta u ABA ligi.

Top Komentari

CasuaL95
Mornar jos uvijek nije siguran da igra play off. Za tu vijest ipak bi trebalo da sacekate vecerasnje susrete.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi