Krka u posljednjim minutama iščupala pobjedu protiv Zadra
Zadar je u posljednjim minutima susreta propustio pobjedu u Novom Mestu (foto: aba-liga.com)

Hrvatski tim imao šansu za slavlje

Krka u posljednjim minutama iščupala pobjedu protiv Zadra

Slovenački ABA ligaš Krka iz Novog Mesta večeras je na svom parketu došla do važne pobjede protiv direktnog konkurenta za ostanak u ABA ligi momčadi Zadra rezultatom 76:74. 

U tvrdoj i izjednačenoj utakmici na kraju su spretniji i sretniji bili domaći košarkaši koji su u dvorani "Leon Štukelj" došli do zlata vrijednih bodova. 

Prvo poluvrijeme prošlo je u čvrstoj i izjednačenoj igri u kojoj se nijedna od obje momčadi nije uspjela doći do osjetnije prednosti. Prvih 20 minuta domaći tim uspio je dobiti rezultatom 37:35. 

Nastavak utakmice donio je bolju igru Zadra koji je na kraju utakmice imao realnu šansu da slavi u ovoj utakmici i da ovjeri sjajne domaće pobjede protiv Crvene Zvezde i Budućnosti. Nešto više od 4 minute do kraja Zadrani su imali prednost od 71:64 i sasvim realnu šansu privesti ovu utakmicu kraju. No potom su ušli u niz neshvatljivih grešaka, a poklone je domaći tim prihvatio objeručke te tricom Ramljaka i slobodnim bacanjima Jošila i Coseyja slaviti izuzetno vrijednu pobjedu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lapornik i Cosey sa po 17 poena bili su najbolji kod pobjedničkog tima, dok je Ramljak dodao 14 koševa. Allen je s 21 košem predvodio Zadrane, a po 12 poena zabili su Keller i Vuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi