Nova senzacija na Višnjiku: Zadar nakon Zvezde srušio i Budućnost
Foto: ABA liga

Treća pobjeda za tim Danijela Jusupa

Nova senzacija na Višnjiku: Zadar nakon Zvezde srušio i Budućnost

S. Pašalić

Zadar je u 12. kolu ABA lige dočekao na svom parketu Budućnost i slavio sa 82:75.

Ekipa Danijela Jusupa je u prošlom kolu iznenađujuće savladala Crvenu zvezdu i tako stigla do tek druge pobjede u sezoni, a večeras je napravila i novi podvig.

Meč su nešto bolje otvorili gosti koji ipak nisu uspjeli da ostvare veću prednost tako da su prvu četvrtinu dobili sa 23:21.

U drugoj četvrtini je situacija međutim bila potpuno drugačija. Budućnost je u jednom trenutku imala i +14, ali je Zadar uspio da smanji razliku do poluvremena i gosti su na odmor otišli sa vodstvom 45:38.

Budućnost je u trećoj četvrtini uspjela u dva navrata stići do +9, ali se Zadrani ponovo vraćaju i pred početak posljednje četvrtine rezultat je bio 59:58 za tim iz Podgorice.

Posljednju dionicu je puno bolje odigrao Zadar koji je samo povećavao svoju prednost i na kraju slavio sa 82:75.

Zadar je do pobjede predvodio Allen sa 22 poena, a Ahmed je dodao 17. Kod Budućnosti je Ilić bio najefikasniji sa 14 poena. Nakon ove pobjede Zadar je na omjeru 3-9, dok je Budućnost na 9-3.

Mornar je u drugoj utakmici savladao na svom parketu Cibonu sa 81:73 i tako stigao do sedme pobjede u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Gosti su u prvom poluvremenu igrali nešto bolje i na poluvrijeme su otišli sa vodstvom 44:41. Ipak, Mornar je u nastavku zaigrao puno polje i dobio obje četvrtine, te na kraju slavio sa 81:73.

Harris je sa 15 poena predvodio domaće do pobjede, dok je Novačić bio najefikasniji kod Cibone sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi