Krka u uzbudljivom meču bolja od Mornara

ABA liga

Krka u uzbudljivom meču bolja od Mornara

M. Šljivak

Krka je u 2. kolu ABA lige pobijedila Mornar 80:76 u jednom jako zanimljivom meču.

Krka je imala bolje otvaranje meča. Poveli su sa 5:0, ali su potom Mornaru dopustili seriju od uzastopnih poena i crnogorski prvak je kontrolisao rezultat tokom kompletne prve dionice. Imali su i plus 10 u jednoom trenutku, a nakon ovog dijela igre bilo je plus pet, 17:22.

Gosti su imali prednost do sredine igre u drugoj dionici kada je uslijedila Serija Krke. Domaći su napravili seriju od čak 15:0 i preuzeli su vodstvo u ovom meču.

Krka je vodstvo zadržala do kraja prvog poluvremena i na odmor su otišli sa plus sedam, 39:32.

Imao je domaći tim konstantnu prednost tokom treće dionice. Razlika je išla i do plus 12 u nekoliko navrata, ali se Mornar vratio u igru i u posljednju dionicu su ušli sa minus pet, 58:53.

Gosti iz Bara odlično otvaraju posljednju dionicu. Oni su napravili seriju od 13:1 i preokrenuli su meč u svoju korist, 59:64.

Ipak, ni oni nisu bili ti koji su uspjeli da prelome meč u svoju korist. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, gdje je Krka ipak mnogo bolja i na kraju je došla do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Balažič i Lalić su predvodili domaće sa po 14 poena, dok su sa druge strane blistali Vranješ sa 25 i Rebić sa 18 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi