Potvrđena satnica sutrašnjeg meča Zmajica protiv Švedske

Važan meč

Potvrđena satnica sutrašnjeg meča Zmajica protiv Švedske

S. Mlaćo

Košarkašice naše zemlje sutra čeka novi ispit.

Naime, u susretu za plasman na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo rival će biti Švedska.

U našoj selekciji vlada sjajna atmosfera, svi se nadaju važnoj pobjedi.

Potvrđeno je da se meč igra od 12 sati.

"Ženska košarkaška reprezentacija BiH sutra igra svoju posljednju utakmicu na ovogodišnjem Eurobasketu. Meč protiv Švedske počinje u 12 sati, uz direktan TV prenos. U slučaju pobjede, Zmajice će ostvariti plasman na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo. Budite i sutra uz nas", stoji u objavi na stranici KS BiH.

Naše košarkašice prvo trebaju savladati Švedsku da bi bile među šest evropskih selekcija koje će igrati kvalifikacije. Pored šest selekcija iz Evrope u kvalifikacijama za SP učestvovat će dvije ekipe iz Afrike, četiri iz Južne i Sjeverne Amerike (FIBA prvenstvo Amerike) i četiri iz Azije.

Oglasi

Kvalifikacioni turnir za SP igra se u feburaru 2022. godine, a od 16 ekipa, deset će izboriti plasman na pomenuto prvenstvo svijeta, koje je na rasporedu 2022. godine, tačnije od 23. septembra do 2. oktobra u Australiji.

Na Munodbasketu za košarkašice učestvovat će 12 selekcija. Australija kao domaćin i pobjednik Olimpijskih igara u Tokiju izborit će direktan plasman.

Sistem kvalifikacija bi se igrao turnirski, a domaćini i grupe bit će poznate krajem ove godine. Kvalifikacioni sistem bi trebao sačinjavao četiri grupe sa četiri selekcije, gdje bi dvije prvoplasirane i dvije najbolje trećeplasirane izborile plasman na Mundobasket, ali FIBA treba da ozvaniči konačan sistem kvalifikacija u narednom periodu.

Dakle, ako savladamo Švedsku naše košarkašice bi imale lijepu priliku da se plasiraju na Mundobasket. Bili bi među 16 selekcija u kvalifikacijama, deset bi išlo na Mundobasket u Australiju.

Olakšica za našu selekciju svakako bi bila i nova FIBA ranking lista pred žrijeb gdje naše djevojke očekuje ozbiljan skok nakon plasmana u četvrtinu finala Eurobasketa.

Pored navedenog naše djevojke očekuju i kvalifikacije za Eurobasket 2023. godine u Sloveniji i Izraelu, a prilikom žrijeba ćemo imati dobru poziciju.

Top Komentari

Edin Merlin
Direktan prenos ???? Koji program ???????
2 0
CeZenicaLik
Idemo zmajice.Vi ste nas ponos
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti