NBA rezultat u Sarajevu: Ubjedljiv trijumf Sparsa, a prvo poluvrijeme je bilo posebno

Prvenstvo Bosne i Hercegovine

NBA rezultat u Sarajevu: Ubjedljiv trijumf Sparsa, a prvo poluvrijeme je bilo posebno

Haris Zilić

Odigran je drugi susret šestog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u kojem su Sparsi ostvarili ubjedljiv trijumf na domaćem parketu.

Sarajevska ekipa bila je bila od Slavije konačnim rezultatom 105:90 u utakmici u kojoj su dominirali od samog početka meča.

Prvi period Sparsi su bili nevjerovatni, a postigli su čak 39 poena, prve četvrtina završena je rezultatom 39:22 u korist Sparsa.

U drugoj četvrtini malo bolja igra gostiju, ali nedovoljna za bilo kakav povratak. Sparsi su na poluvremenu imali prednost od 66:44, postigli su nevjerovatnih 66 poena za poluvrijeme.

U trećoj četvrtini Slavija je držala egal, dobili su treći period 21:23. U posljednjoj četvrtini Sparsi su također spustili ručnu do konačnih 105:90.

Sparse je do trijumfa predvodio Knežević sa double-double učinkom od 22 poena i 11 skokova, Davis je dodao 21 poen, a Moore 22 poena.

Kod Slavije Tanksley je bio raspucan sa 22 poena, 22 poena je ubacio i Demjanović koji je dodao i sedam skokova.

U prvom duelu šestog kola Premijer lige BiH za košarkaše odigranom u srijedu, Posušje je iznenadilo Borac i slavilo u Boriku rezultatom 77:69.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Premijer liga Bosne i Hercegovine u košarci:

Spars - Slavija 105:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi