Kukoč: Nadam se da će mi otac doživjeti da me izaberu u Hall of Fame

Hrvat još uvijek nije član Hall of Famea

Kukoč: Nadam se da će mi otac doživjeti da me izaberu u Hall of Fame

Nepravde prema legendarnom Toniju Kukoču se nastavljaju, posebno otkako je izašao dokumentarni film "The Last Dance" koji govori o Michaelu Jordanu i šampionskoj generaciju Bullsa čiji je Kukoč nezamjenjivi član bio.

Sjajno krilo Jugoplastike, Benettonna, Bullsa i još nekoliko NBA timova jedan je od najtrofejnijih svjetskih košarkaša.

Osvajao je naslove klupskog i reprezentativnog prvaka Europe, bivao prvak Svijeta, osvajao olimpijska srebra, tri NBA naslova, no ni to nije dovoljno da se legendarni "Pink Panter" još uvijek ne nalazi u Springfieldu i Kući Slavnih. 

U dokumentarcu "Posljednji Ples" Kukoča su izbrisali s mnogih legendarnih slika i plakata, a u samom filmu gotovo ga se i ne spominje. Čovjeka koji je bio treći strijelac tih Bullsa, iza Jordana i Pippena. 

Sva ova fascinantna Kukočeva postignuća nisu dovoljna da dobije košarkaškima najvažnije i najprestižnije priznanje - članstvo u Hall of Fameu i to ga s pravom smeta, ističe tu i u razgovoru za ESPN, koji je objavio veliku priču o njemu:

"Jako mi je važno da me prime u Hall of Fame. Ne znam koji je kriterij za to, ali nadam se da će jednog dana naći razlog da to naprave. Moj otac Ante, koji me uveo u sport, ima 82 godine i volio bih da se to dogodi dok je živ. Njemu bi to značilo još više nego meni."

Kukoč ima poruku i za one koji misle da trećoj violini jedne od najjačih momčadi ikad nije mjesto u košarkaškom svetištu jer u ključnim kategorijama nema dovoljno visoke brojke za tu čast:

"Vjerujem da bih u nekom drugom klubu, gdje bih imao više lopti i šuteva, lako imao prosjek 20 poena i oko sedam skokova i asistencija i bio All-Star. Ali nikada i ni pod koju cijenu ne bih mijenjao vrijeme u Bullsima za to. Ako neki misle da moje brojke u Bullsima (13/4/4 u regularnom dijelu tri šampionske sezone, op.a.) nisu dosta za Hall od Fame, nemam nikakvih problema s tim. Samo ću reći da bi se svaki košarkaš na svijetu odrekao svega samo da bi mogao biti dio te momčadi u kojoj sam ja bio

Top Komentari

Dtox
Daleko bolji od pola ih koji su u hall of "fame"
5 0
ek76
Kukoc je zasluzio da bude u kuci slavni, i samo je pitanje vremena kad ce se to i desiti, sigurno za 2-3 godine...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi