Venecuela pružila dobar otpor, ali Rusi ipak nisu dopustili iznenađenje
Rusi su stigli do prve pobjede u drugoj fazi takmičenja

Pobjeda koja ne donosi ništa Rusiji kada je riječ o plasmanu u narednu rundu takmičenja

Venecuela pružila dobar otpor, ali Rusi ipak nisu dopustili iznenađenje

S. Pašalić, foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Rusije je savladala Venecuelu sa 69:60 na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kini.

Meč nije imao nikakvu rezultatsku vrijednost s obzirom da su Argentina i Poljska već osigurale prolazak u četvrtfinale iz ove grupe.

Tako je prva četvrtina počela dosta čudno nakon što su Rusi poveli sa 13:2, ali se Venecuela uspjela vratiti na 13:10 i to je bio rezultat prve dionice.

Iako je Rusija vodila i tokom većeg dijela druge četvrtine, na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 27:27.

U nastavku je Venecuela puno bolje zaigrala i vodila u jednom trenutku i sa 7 razlike, ali su Rusi do kraja četvrtine napravili preokret i imali vodstvo 48:42 uoči početka zadnje dionice.

Rusija je do kraja uspijevala održavati svoju prednost i nije dopustila Venecueli da se približi pa je na kraju stigla i do pobjede.

Andrey Vorontsevich sa 17 te Nikita Kurbanov i Grigory Motovilov sa po 12 poena su predvodili Rusiju do pobjede. Kod Venecuele je najefikasniji bio Carrera sa 19, a Zamora je dodao 13 poena.

Rusija - Venecuela 69:60

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Rusija: Baburin 4, Kurbanov 12, Motovilov 12, Valiev 8, Zubkov 4, Antonov 0, Fridzon 0, Ivlev 7, Karasev 0, Kulagin 5, Sopin 0, Vorontsevich 17.

Venecuela: Carrera 19, Chourio 0, Colmenares 6, Ruiz 0, G. Vargas 2, Bethelmy 5, Graterol 0, Guillent 7, Lewis 6, Perez 0, J. Vargas 2, Zamora 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi