Kvalifikacije za SP: Hrvatska i definitivno bez plasmana u Kinu
Reprezentacija Hrvatske neće vidjeti predstojeće SP u Kini. Foto: 24sata.hr

Poljska slavila u Varaždinu

Kvalifikacije za SP: Hrvatska i definitivno bez plasmana u Kinu

Košarkaška reprezentacija Hrvatske večeras je poražena od Poljske 69:77 i tako se i definitivno oprostila od svih nada da bi se mogla plasirati na predstojeće SP koje će se odigrati u Kini.

Utakmica koja je igrana u Varaždinu počela je sjajno za hrvatske reprezentativce koji su poveli s 14:0 i Poljacima prve poene iz igre dozvolila tek nakon sedam minuta igre. Činilo se u tim trenutcima da su gosti zalutali na košarkaški teren i da će Hrvatska bez problema slaviti pobjedu koja joj je bila neophodna i to sa 6 ili više razlike.

No nije dugo trebalo da se Poljaci priberu i pohvataju konce svoje igre. Ponitka i Slaughter namjestili su ruku, povezali igru svog tima i gosti su se počeli vraćati u utakmicu. U drugom poluvremenu je selekcija Poljske zaigrala puno smirenije u napadu i bolje u obrani pa su na kraju slavili pobjedu koja ih dovodi na prag plasmana u Kinu jer za to trebaju pobijediti kući Nizozemce u idućoj utakmici.

Valja naglasiti da su hrvatski košarkaši na ovoj utakmici promašivali nevjerojatne zicere, njih barem deset i time su dodatno olakšali posao Poljacima. Ponitka s 20, Slaughter s 15 te Sokolowski s 12 poena najbolji u redovima pobjednika. Krušlin je s 21 poenom predvodio Hrvate a Perić i Bilan dodali su po 10 poena. Ovim porazom i izbivanjem sa SP Hrvatska je sebi onemogućila i odlazak i na slijedeće Olimpijske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi