Bivši igrač Širokog izmislio da je povrijeđen da ne igra za Hrvatsku?

Odbio poziv, pa zaigrao za klub

Bivši igrač Širokog izmislio da je povrijeđen da ne igra za Hrvatsku?

Košarkaška reprezentacija Hrvatske će do kraja mjeseca odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje su za nju praktično već izgubljene.

Hrvati se nalaze u teškoj poziciji jer imaju samo tri pobjede iz osam utakmica u grupi 3 i teško je vjerovati da mogu slaviti u sva četiri preostala susreta, ali to nije jedino što zabrinjava tamošnju javnost.

Naime, hrvatski košarkaš Toni Katić zahvalio se na pozivu u reprezentaciju Hrvatske selektoru Draženu Anzuloviću uz obrazloženje da je povrijeđen i da ne može pomoći ekipi.

Stvari ne bi bile sporne da Katić samo nekoliko sati kasnije nije zaigrao za svoju Cedevitu u ABA ligi, gdje je protiv Krke odigrao 20 minuta uz dva poena i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Anzulović pred utakmice protiv Mađarske i Litvanije ima mnogo problema oko sastavljanja tima, ali ovaj slučaj je posebno odjeknuo i pitanje je kakav će biti epilog cijele priče.

Toni Katić igra na poziciji playmakera i bh. javnosti je poznat po tome što je od 2013. do 2015. godine nastupao za Široki.

Top Komentari

gumenakita
Dobar igrac,za 20 minuta 2 kosa i par asistencija.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi