Hrvati razbijeni u Litvaniji
Hrvati će u februaru dočekati Poljake i gostovati u Mađarskoj, te su im potrebne obje pobjede u ovim utakmicama

Težak poraz

Hrvati razbijeni u Litvaniji

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Hrvatske doživjela je težak poraz u Litvaniji (79:62) u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako su se domaći već plasirali u Kinu odigrali su večeras pošten meč i razbili su Hrvatsku koja će se za plasman na SP boriti u završna dva meča u februaru.

Već nakon 10 minuta igre Hrvatska je imala 15 poena minusa (26:15), ali predaje nije bilo, pa su naši susjedi odličnom završnicom prvog poluvremena uspjeli da dođu na samo minus četiri, 43:39.

Početkom treće dionice Hrvati su uspjeli da izjednače 43:43, ali su se zatim potpuno raspali. U ostatku ovog perioda postižu samo osam poena i Litvanija nakon 30 minuta igre ima velikih 18 razlike 67:49.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Do kraja velikog povratka nije bilo. Litvanija je lagano završila posao i došla je do devete pobjede.

Renaldas Seibutis je predvodio domaću selekciju sa 15 poena, dok je kod Hrvatske Miro Bilan ubacio 12.

Top Komentari

gumenakita
Hrvatska je igrala odlicno i mogu biti sretni koliko su koseva dali,nije sve u pobjedi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi