Luku Dončića nećemo gledati na SP, Hrvatska ostala u igri
Hrvatska se ponovo dosta mučila. Konstantno su omogućavali protivniku povratak u meč, ali su na kraju ipak uspjeli da slome otpor Mađara (Foto: FIBA)

Kvalifikacije za SP u Kini

Luku Dončića nećemo gledati na SP, Hrvatska ostala u igri

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kini narednog ljeta.

Aktuelni prvaci Evrope deklasirani su večeras na gostovanju u Ukrajini (82:54), te su ostali bez šanse za plasman dalje i jednog od najboljih košarkaša svijeta Luku Dončića nećemo gledati na Mundobasketu.

Čak šest Ukrajinaca je imalo dvocifren učinak u ovom meču, a najviše je ubacio Kobets (13p), dok je kod Slovenije isti broj poena ubacio Gregor Hrovat.

Selekcija Hrvatske je sa druge strane ostala u igri za plasman dalje pobjedom nad Mađarskom 74:69.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska je vodila većim dijelom utakmice, ali su Mađarima dopuštali da budu konstantna prijetnja, pa su tek u finišu uspjeli da osiguraju pobjedu.

Briljirao je u dresu hrvatske Miro Bilan sa 22 poena i 13 skokova, Domagoj Bošnjak je dodao 17 koševa, dok je kod Mađara Zoltan Perl ubacio 20 poena.

Top Komentari

DamirT
Cuj Doncic jedan od najboljih kosarkasa svijeta.On je na putu da postane jedan od najboljih...
3 13
Semberija
Momak je igracina
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti