Kyriea Irvinga su proglasili najvećim idiotom u državi: Ne bih to nikada napravio saigračima

Kritike na račun zvijezde Netsa zbog stava o cijepljenju

Kyriea Irvinga su proglasili najvećim idiotom u državi: Ne bih to nikada napravio saigračima

E. Škorić

Kyrie Irving je zbog svog stava o vakcinama i dalje jedna od glavnih tema u Sjedinjenim Državama.

Zvijezda Brooklyn Netsa i dalje odbija da se cijepi, zbog čega ne može igrati domaće utakmice. Ove godine trebalo je da zaradi 34.9 miliona dolara, ali zaradit će duplo manje zbog svog stava da se ne cijepi protiv koronavirusa.

NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Legendarni radijski voditelj Howard Stern opleo je po Irvingu.

"Kyrie je trenutno najveći idiot u zemlji. Ima priliku da zaradi milione dolara, a sve što treba da učini je da se cijepi i on to ne želi. On je jedan od onih tipova koji vjeruju da je zemlja ravna ploča. Njegov um funkcioniše na jedan čudan način", kazao je Stern.

Charles Barkley, bivši igrač Philadelphia 76ersa, a sada dio Inside NBA-a na TNT-u, također je kritikovao Irvingove odluke.

"Cijepiti se nije nešto lično. Ne radite to samo zbog sebe, već i zbog svoje porodice, a zatim i zbog svojih saigrača", rekao je Barkley.

Legendarni Magic Johnson također je bio oštar prema Irvingu: "Rekao je saigračima da će biti uz njih ove sezone, a to može biti jedino ako se cijepi, no on to ne želi. Iznevjerio ih je i smanjio im šanse da budu prvaci. Ja to nikada ne bih uradio svojim saigračima".

Ipak, ima i onih koji su podržali Irvinga, a među njima i popularni muzičar Chris Brown. "Pravi heroj! Stojim uz svog brata! Kome se ne sviđa, neka živi svoj prokleti život. To je njegov izbor i prokleto je dobar. Uvijek sam uz mog brata", napisao je Brown na Instagramu.

Netsi su prije dva dana poraženi u gostima ko Milwaukee Bucksa sa 127:104 u prvoj utakmici u novoj sezoni, a Irvinga nije bilo u sastavu, baš kao ni u prethodnim mečevima predsezone.

Top Komentari

criticos
on samo zeli biti duhovno bice iznad materijalnog, dok materijalisti apsolutno nemaju razumjevanja i shvatanja sta to znaci. i sta njih boli neka stvar hoce li ili ne zaraditi toliko i toliko. a ova prica o zastiti druge i svoje je tolika laz da je malo reci. pa dokazano je da ne sprijecava sirenje zaraze jer i vakcinisan se moze zaraziti i biti zarazan. auhhhh
11 4
ako1986
Pa idiote zemlja i jest ravna ploca vec je dokazano to na vise mjesta....a sto covjeku nije sve u parama i milionima ima on i dovoljno nece da se pelcuje i upravu je..
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije