LA Clippersi deklasirali Utah Jazz i smanjili na 2:1 u seriji

Odličan meč Leonarda

LA Clippersi deklasirali Utah Jazz i smanjili na 2:1 u seriji

E. Čaušević

Košarkaši Los Angeles Clippersa sinoć su u Staples Centru pobijedili Utah Jazz sa 132:106.

Clippersi su došli do ubijedljive pobjede kojom su smanjili na 2:1 u polifinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Od samog početka domaći tim imao je prednost i djelovao je bolje na parketu, te je bilo jasno da će Utah ovaj put teško doći do nove pobjede.

Clippersi su nakon prve dionice vodili sa 27:23, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 64:49 za domaći tim.

U nastavku utakmice ekipa Clippersa je održavala prednost i na kraju su uspjeli doći do sigurne pobjede jer su slavili rezultatom 132:106.

Clipperse je do prve pobjede u ovoj seriji vodio sjajni Kawhi Leonard koji je ubacio 34 poena, te je dodao još 12 skokova i pet asistencija. Istakao se i Paul George sa 31 poenom, pet asistencija i tri skokva.

Što se tiče ekipe Utaha tu je ponovo bolji od ostalig bio Mitchell sa 30 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Top Komentari

Blablsblblabl_s
Khawai I George kad igraju defanzivu ko sinoc tesko ko moze da ih zaustavi. Jos kad Khawai onako hladnokrvno pogadja a George se razbudi izgledaju fenomenalno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi