Lagan poraz Igokee od Mege
Foto: ABA

Prvak BiH izgubio na domaćem parketu

Lagan poraz Igokee od Mege

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su večeras u Laktašima od Mega Bemaxa 82:89 u susretu 11. kola ABA lige.

Gosti iz Srbije su vodili cijelim tokom utakmice i na kraju su savim zasluženo došli do trijumfa.

Već u prvoj dionici je bilo jasno da će Igokea imati težak posao u ovom duelu. Gosti su kontrolisali rezultat u prvom dionici, a nakon deset minuta igre imali su plus osam, 20:28.

Ključnu prednost u ovom duelu Mega ostvaruje u drugoj dionici. Iz napada u napad su povećavali razliku i na odmor su otišli sa plus 20, 34:54.

Nastavak donosi mnogo bolju igru Igosa. Uspio je tim Dragana Bajića spustiti razliku, došli su na minus tri dvije minute prije kraja, 78:81.

Međutim, snage za potpuni preokret nije bilo. Mega je uspjela da slomi otpor Igokee i došli su do pobjede u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vlatko Čančar sa 21 poenom, a dobru partiju je pružio i reprezentativac BiH Aleksandar Lazić sa devet poena i pet skokova.

Kod Igokee Jevtović i Radivojević su ubacli po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi