Raptorsi se raspali u posljednjim minutama i prepustili pobjedu Bucksima
(Foto: EPA)

Milwaukee poveo u seriji

Raptorsi se raspali u posljednjim minutama i prepustili pobjedu Bucksima

Midhat Šljivak

Milwaukee Bucksi pobijedili su na svom terenu Toronto Raptorse 108:100 i tako su poveli sa 1-0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Raptorsi su vodili gotovo cijelim tokom meča, ali su se u posljednjoj dionici potpuno raspali što su Bucksi iskoristili i na kraju su došli do pobjede.

Kanadski tim je već u prvoj dionici pokazao da silno želi pobjedu. Imali su plus 11 (23:34) nakon ovog dijela igre, a na poluvrijeme su otišli sa osam koševa prednosti, 51:59.

Činilo se kao da Bucksi nemaju pravi odgovor na igru protivnika. Raptorsi su i nakon trećeg perioda imali vodstvo 76:83, ali je potom uslijedio neshvatljiv pad.

Samo je Kyle Lowry pogađao za Raptorse iz igre u posljednjoj dionici. Ostatak ekipe je promašio sve, što domaći igrači maksimalno koriste.

Uspio je Milwaukee da finišira utakmicu serijom od 10:0 i da na taj način dođe do pobjede i vodstva u finalu Istočne konferencije.

Buckse su do pobjede vodili Brook Lopez sa 29 poena i 11 skokova, te Giannis Antetokounmpo sa 24 poena i 14 skokova.

Sa druge strane Kawhi Leonard je ubacio 31, od čega samo dva u posljednjoj dionici, dok je Kyle Lowry ubacio 30 koševa.

Naredni meč igra se sutra, a domaćin je ponovo Milwaukee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi