Lakersi bolji od Orlanda, nova pobjeda Spursa

Odigrano šest utakmica na NBA parketima

Lakersi bolji od Orlanda, nova pobjeda Spursa

Endin Čaušević

Na NBA parketima odigrano je šest utakmica u noći sa utorka na srijedu.

Košarkaši LA Lakersa nastavili su dobru seriju rezultata, te su sinoć na domaćem parketu savladali Orlando Magic (107:98). Lakersi su sinoć igrali bez Bryanta koji ima problema sa desnim ramenom, ali ih to nije spriječilo da ostvare pobjedu.

Domaće je do pobjede vodio Russell koji je ubacio 27 poena, dok je 24 dodao Clarkson. U ekipi Orlanda najefikasniji bio je Oladipo 26 poena, a Fournier je ubacio 23 poena.

Denver Nugetsi su sinoć bili bolji od New York Knicksa sa 110:94, a u ovoj utakmici nije bilo bh. košarkaša Jusufa Nurkića. Sjajnu utakmicu odigrali su Portland i Washington, a Portland je tek nakon produžetka upisao pobjedu (116:109).

Toronto je na domaćem parketu sa pet poena razlike savladao Brooklyn Netse (104:99), dok je San Antonio bio ubjedljiv protiv Minnesote (116:91). Pobjedu je upisala i Atlanta Hawksa na gostovanju protiv Utah Jazza (91:84).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi