Senzacionalna pobjeda Lakersa nad Golden Stateom

I to je moguće

Senzacionalna pobjeda Lakersa nad Golden Stateom

Sinoćnji program u NBA ligi obilježio je i više nego neočekivan poraz Golden State Warriorsa od Los Angeles Lakersa u Staples Centru.

Domaći su slavili sa ubjedljivih 112:95 i tako je posljednjeplasirana ekipa sa omjerom od 12 pobjeda i 51 porazom uspjela pobijediti daleko najuspješnij tim u ligi, koji je do sinoć izgubio samo pet od 60 utakmica.

Od starta se dalo naslutiti da će Lakersi biti dostojan rival Warriorsima, a prva četvrtina je okončana rezultatom 22:21 za domaći tim. Druga dionica donosi razbijanje šampiona, koji je sinoć bio neprepoznatljiv. Lakersi su na odmor otišli sa 60:49.

U nastavku utakmice, Lakersi su samo povećavali svoju prednost i na kraju su slavili nevjerovatnu pobjedu. Imali su Kobe i društvo u nekoliko navrata čak i +23, ali su na kraju slavili sa 17 poena prednosti.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Clarkson sa 25 poena, dok je sjajan bio i Russell sa 21. Kobe Bryant je postigao 14 poena, dok su Steph Curry i Klay Thompson odigrali utakmicu za zaborav. Curry je ubacio 18 poena uz šut iz igre 6/20, dok je Thompson imao 15 poena uz 7/20. 

Od ostalih utakmica, Denver je bez Nurkića savladao Dallas sa 116:114 nakon produžetka, Detroit je rezultatom 123:103 bio bolji od Portlanda, dok je Miami slavio protiv Philadelphije sa 103:98. Gostujuću pobjedu slavio je Houston, koji je u Torontu trijumfovao sa 113:107.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi