Lakersi nakon trejda ostaju sa samo šestoricom igrača pod ugovorom
Anthony Davis će uskoro postati član Los Angeles Lakersa i pridružit će se LeBronu Jamesu u ovom timu (Foto: EPA)

Zanimljiva situacija

Lakersi nakon trejda ostaju sa samo šestoricom igrača pod ugovorom

M. Šljivak

Anthony Davis ubrzo će službeno postati član Los Angeles Lakersa.

Lakersi su sa Pelicansima dogovorili razmjenu za Davisa, a za njega su dali Lonza Balla, Brandona Ingrama, Josha Harta i tri pika prve runde drafta.

Dogovor će prema nekim informacijama biti zvaničan 6. jula, a interesantno je da će dolaskom Davisa Lakersi pod ugovorom imati samo šestoricu košarkaša.

Pored Davisa tu su još LeBron James i Kyle Kuzma, koji će sasvim sigurno biti starteri naredne sezone, a ugovor još imaju Mo Wagner, Isaac Bonga i Jermerrio Jones.

Naravno, roster će tokom ljeta biti popunjen još nekim imenima. Pretpostavlja se da će Lakersi Davisu i Jamesu dodati još jednog superstara, a vidjet ćemo ko će to biti.

Najviše se spominje mogućnost dolaska Kembe Walkera, a razmišlja se i o Jimmyju Butleru, te Kyrieju Irvingu.

Pored potencijalnih zvijezda Lakersi će ekipu morati da popune i sigurno da će pred rukovodstvom tima iz Los Angelesa biti veoma radno ljeto.

View this post on Instagram

Guessing the Lakers are going to sign a few more players before the season starts.

A post shared by CBS Sports (@cbssports) on

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti