Lakersi na krilima Anthonyja nekako uspjeli da pobijede Memphis Grizzliese

Slavili uz dosta muke

Lakersi na krilima Anthonyja nekako uspjeli da pobijede Memphis Grizzliese

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su na svom parketu pobijedili Memphis Grizzliese sa 121:118.

U Staples Centru smo gledali odličnu utakmicu od samog početka, a Lakersi su tek u finišu utakmice uspjeli da slome otpor gostujuće ekipe i upišu drugu pobjedu u sezoni.

Prva dionica završena je sa 29:24 za Lakerse, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 62:56 za domaći tim.

Memphis se u trećoj dionici vratio i uspio je da preokrene rezultat u svoju korist i činilo se da bi Lakersi mogli upisati još jedan poraz. No, domaći su u četvrtoj četvrtini uspjeli da prelome meč u svoju korist.

Lakersi su posljednju dionicu dobili sa 34:28 i tako su na kraju slavili sa 121:118. Najefikasniji igrač u ekipi Lakersa bio je Carmelo Anthony koji je ubacio 28 poena, dok je Davis dodao 22.

U ekipi Memphisa daleko bolji od ostalih bio je Morant sa čak 40 poena, te je još dodao deset asistencija i tri skoka.

Boston Celticsi su pobijedili u gostima Houston Rocketse sa 107:97, dok je Golden State bio bolji od Sacramenta (119:107).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi