Lakersi na krilima Jamesa konačno stigli do pobjede i prekinuli crni niz
LeBron James je vodio Los Angeles Lakerse do pobjede protiv Chicago Bullsa

Kralj je ponovo morao uzeti stvari u svoje ruke

Lakersi na krilima Jamesa konačno stigli do pobjede i prekinuli crni niz

S. Pašalić

Košarkaši Los Angeles Lakersa su sinoć slavili na gostovanju kod Chicago Bullsa sa 123:107.

Lakersi su nakn pet poraza konačno upisali pobjedu iako su u utakmicu ušli očajno te izgubili prvu četvrtinu sa 34:16. U drugoj četvrtini Lakersi su odigrali puno bolje i smanjili zaostatak pa se na odmor otišlo sa 60:55 za Bullse.

Krajem treće četvrtine gosti prave značajniju prednost koju su održavali do kraja utakmice te su na kraju stigli do pobjede 123:107.

LeBron James je vodio Lakerse do pobjede sa 36 poena, uz 4 asistencije i 10 skokova. Kod Chicago Bullsa Robin Lopez je bio najefikasniji sa 20 poena. Los Angeles Lakersi će morati nastaviti sa ostvarivanjem pobjeda ukoliko žele stići do play-offa, jer se trenutno nalaze na 11. mjestu Zapadne Konferencije.

U ostalim utakmicama Indiana je savladala New York Knickse sa 103:98, a Pacerse je predvodio Bojan Bogdanović sa 24 poena. Pobjede su upisali i Philadelphija protiv Clevelanda 106:99, San Antonio Spursi protiv Dallas Mavericksa 112:105, Milwaukee protiv New Orleansa 130:113, Denver protiv Minnesote 133:107, te Portland protiv Los Angeles Clippersa 125:104, a Jusuf Nurkić je za 25 minuta igre postigao 20 poena, te imao 2 asistencije i 12 skokova.

Top Komentari

teddy sheringham
Za play off su zakasnili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi