Fantastični Towns vodio Timberwolvese do pobjede, solidna partija Nurkića u pobjedi Portlanda
Boston je ostvario pobjedu na gostovanju kod LA Lakersa. Iako je James odigrao jako dobru utakmicu, u kojoj je upisao 30 poena, 12 asistencija i 10 skokova, ni to nije bilo dovoljno Lakersima za pobjedu.

Poraz Lakersa protiv Bostona

Fantastični Towns vodio Timberwolvese do pobjede, solidna partija Nurkića u pobjedi Portlanda

Esmer Oštraković

Atlanta Hawks poražena je na domaćem terenu od Brooklyn Netsa rezultatom 114:112.

Minessota je upisala pobjedu nakon produžetaka, a pobjede su još upisali Boston, Milwaukee i Portland.

Brooklyn Netsi su upisali jako važnu gostujuću pobjedu kod Atlanta Hawksa. Bilo je 114:112. Nakon prvog poluvremena gosti su imali prednos od 56:47. Ipak drugo poluvrijeme domaći su odigrali sjajno, ali do prekoreta nisu mogli. Sjajan je u domaćoj ekipi bio Collins koji je ubacio 33 poena i imao čak 20 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu njegove ekipe.

Minnesota Timberwolves su nakon produžetka ostvarili pobjedu protiv Washington Wizardsa. Gosti su odigrali sjajni prvo poluvrijeme, te su na odmor otišli sa vodstvom od 71:60. Ipak domaći se uspijevaju vratit te izboriti produžetak, u kojem su bili bolji i na kraju ostvarili pobjedu od 135:130. Ključni igrač u pobjedi Timberwolvesa bio je Towns koji je ubacio 40 poena i 16 skokova.

Boston je ostvario pobjedu na gostovanju kod LA Lakersa. Iako je James odigrao jako dobru utakmicu, u kojoj je upisao 30 poena, 12 asistencija i 10 skokova, ni to nije bilo dovoljno Lakersima za pobjedu. Prvo poluvrijeme zavšeno je vodstvom Bostona rezultatom 57:47. Gosti su i drugo poluvrijeme odigrali jako dobro, te su na kraju upisali pobjedu od 120:107.

Milwaukee Bucks su na domaćem terenu pobijedili Charlotte Hornetse. Prvo poluvrijeme riješeno je u korist gostiju, rezultatom 59:55. Ipak domaći su odigrali sjajno drugo poluvrijeme, te su na kraju upisali veoma ubjedljivu pobjedu od 131:114. Ključni igrač u pobjedi domaćih bio je Antetokounmpo sa 26 poena, šest asistencija i 13 skokova.

Portland našeg Jusufa Nurkića ostvario je pobjedu protiv Phoenixa i to najviše zahvaljujući sjajnoj drugoj četvrtini. Drugu četvrtinu domaći su dobili sa 42:24, te su na poluvremenu imali prednost od 66:47. Ipak gosti su se rezultatski umalo uspjeli vratiti u utakmicu nakon sjajnog posljednjeg perioda igre, ali više od časnog poraza nisu mogli, te je rezultat na kraju glasio 127:120 u korist Portlanda. McCollum je predovdio domaće u pobjedi sa 26 poena, dok je Nurkić ubacio 14 poena i imao devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi