Lakersi na krilima Jamesa porazili Portland i poveli sa 3:1 u seriji

Nurkić je odigrao jako dobar meč

Lakersi na krilima Jamesa porazili Portland i poveli sa 3:1 u seriji

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su pobijedili Portland Trail Blazerse sa 135:115 i poveli sa 3:1 u seriji.

Portland je sve iznenadio kada je slavio u prvoj utakmici, ali nakon toga su Lakersi zaigrali mnogo bolje, te preokrenuli stvari u svoju korist. Sada tim iz Los Angelesa ima prednost sa 3:1 i nalazi se na korak od plasmana u polufinale doigravanja Zapadne konferencije.

Lakersi su sinoć odgirali odličnu utakmicu, te su od samog početka diktirali tempo igre. Već nakon prve dionice bilo je jasno da se Portland neće dobro provesti jer su Lakersi vodili sa 43:25.

I u drugoj dionici LeBron James i društvo su igrali fantastično, te čini se sve riješili u ovom meču. Portland je djelovao nemoćno na parketu, a to najbolje pokazuje činjenica da se na pauzu otišlo kod rezultata 80:51 za Lakerse.

U drugom poluvremenu Lakersi su samo čuvali svoju prednost, te je bilo jasno da će povesti sa 3:1. Portland je uspio da ublaži malo poraz, ali ništa značajno jer su Lakersi na kraju slavili sa 135:115.

Lakerse je do pobjede vodio sjajni James koji je ubacio 30 poena, te je dodao još deset asistencija i šest skokova. Anthony Davis je ubacio 18 poena uz pet skokova i pet asistencija.

U ekipi Portlanda sinoć je najefikasniji bio naš reprezentativac Jusuf Nurkić koji je meč završio sa 20 poena, 13 skokova i četiri asistencije. Izostale su dobre partije Lillarda (11 poena) i McColluma koji je završio meč sa 18 poena.

Sinoć su igrali još Miami Heat i Indiana Pacersi i u toj seriji je sve jasno. Miami je uspio da slavi sa 99:87 i tako "pomete" Pacerse sa 4:0 u seriji i prođe dalje. Zanimljivo je u okršaju Houston Rocketsa i Oklahome City Thundera gdje je 2:2 u seriji nakon što je Oklahoma sinoć slavila sa 117:114.

Top Komentari

Ibro
Dobar je Nurkic a saigraci mu tarabe koje ponekad blicnu.
0 1
user1583752673
Gotovo je to
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi