Lakersi našli zanimljivo rješenje za poziciju centra
(Foto: EPA)

Spremaju nisku petorku

Lakersi našli zanimljivo rješenje za poziciju centra

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi u novu NBA sezonu ulaze sa velikim ambicijama.

Novi član ovog tima postao je LeBron James, pa će od prosječne ekipe Lakersi postati pretendent na doigravanje.

Ipak, tim iz Los Angelesa je "tanak" na određenim pozicijama, a naročito se to odnosi na centarsku, gdje imaju Ivicu Zubca, JaValea McGeeja i rookieja Moritza Wangera.

Međutim, Lakersi će pokušati da igraju sa nižom petorkom, pa će na centarskoj poziciji koristi Kylea Kuzmu. Luke Walton već uigrava akcije u kojima je Kuzma centar i za sada to izgleda dobro.

"Ide dobro. Učim. Nisam nikad igrao peticu ranije, ali vjerujem da će ovo biti dobro za nas i da ćemo imati nisku petorku koja može trčati", rekao je Kuzma.

Ovaj 23-godišnji košarkaš ulazi u svoju drugu NBA sezonu. U prvoj je igrao jako dobro i u 77 utakmica je bio na prosjeku od 16.1 poena i 6.3 skokova po utakmici.

Top Komentari

muha
Kuzma mora nabiti misica da bi to igrao a izgleda da je na dobrom putu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti