Lamborghinijev motor sinoć je izgorio: "Umoran sam, samo želim kući"

Noć LeBrona Jamesa, ko zna koja po redu

Lamborghinijev motor sinoć je izgorio: "Umoran sam, samo želim kući"

E. Škorić

LeBron James je bez dileme najbolji košarkaš svijeta, pa je doslovno sam prošao Indianu u četvrtfinalu Istočne konferencije.

LBJ je maestralan, nastavio je da igra na visokom nivou iako su mnogi mislili da će, kako stari, biti lošiji nego prije. Naprotiv, James igra kao da ima 25, cifre su ipak daleko na njegovoj strani, a Cavsi ne bi imali ni promil šanse protiv Indiane da u timu nemaju višestrukog NBA prvaka.

U sedmoj, odlučujućoj utakmici James je ubacio 45 poena, a nakon 105:101 pobjede nad Pacersima jasno je poručio što mu je jedino u glavi.

"Upravo sam izgorio. Trenutno ne razmišljam o Torontu. U glavi mi je samo odmor i kuća. Umoran sam, čovječe. Želim da odem kući i da se odmorim", rekao je James.

Već ud utorka 1. maja Cavsi kreću u borbu za konferencijsko finale, a na tom putu stoji im Toronto koji je eliminisao Washington Wizardse i Jamesu neće biti lako da igra protiv Lowryja, DeRozana, Valančiunasa... Za nešto više morat će imati malo bolju podršku od strane Kevinea Lovea i ostalih saigrača.

"Ovo je bila luda sedmica, James je nevjerovatan. Vodio nas je kada nije išlo, ekipa je živjela od njegovih poena, asistencija i skokova", rekao je Kevin Love nakon utakmice.

Divio se Jamesu i Tristan Thompson.

"Lakše je igrati ako imate Jamesa. On je najbolji na svijetu, pa se mi ostali trudimo da mu pomažemo na sve načine. Mislio sam da imam dobar motor, ali njegov motor je nestvaran, pa to je motor Lamborghinija!", ispalio je centar Cavsa, koji je također imao dobar nastup sinoć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi